Nebaví vás současné studium na vysoké škole? Pojďte na Sting

Podle dlouhodobé statistiky téměř každé druhé studium na vysoké škole končí neúspěchem. Důvody mohou být různé. Může to být tím, že:

  • studenti nezvládnou (s)plnit studijní povinnosti,
  • nastane v jejich životě něco, co jim (dočasně) znemožní pokračovat ve studiu, nebo
  • jsou to ti, kteří se zapsali ke studiu jakéhokoliv oboru jen proto, aby během letošního roku neztratili status studenta.

Obvykle, když v těchto případech studenti ukončí studium, jejich okolí to přijme a podporuje je při dalších pokusech.

S menším pochopením okolí se už ale studenti setkávají v případech, kdy se rozhodnou ukončit studium sami.

Co když zjistíte, že se tím oborem nechcete živit?

Stává se, že studenti po nějakém čase zjistí, že se studovanému oboru do budoucna věnovat nechtějí.

Takový restart studentské kariéry bývá v daný moment rozumné řešení, i když byste své rozhodnutí měli dobře zvážit. 

Všichni občas zažíváme výkyvy nálad, a pokud jsme ve složitějším psychickém rozpoložení, bývá snadné podlehnout emocím při prvním neúspěchu např. u zkoušky.

Na druhou stranu ztratit 5 let studiem na vysoké škole jen proto, abyste naplnili ambice rodičů a pak se stejně věnovali úplně něčemu jinému, není úplně efektivní řešení.

Když se vám včas podaří zjistit, pro jakou činnost máte nejlepší předpoklady, můžete být nakonec úspěšnější než ti, kteří sice vyšplhali po kariérním žebříku vysoko, ale po několika desetiletích zjistí, že ten žebřík opřeli o špatnou zeď.

Může se ale stát, že vás studium přestane bavit

Někdy se stává, že si studenti vyberou správný obor, ale jejich nadšení jim vezme sama škola. Může to být tím, že jim nevyhovuje anonymní prostředí, nebaví je přednášky, na kterých si sotva stačí zapisovat poznámky, aniž by měli možnost se na cokoliv zeptat, atd.

My, na Vysoké škole Sting si dobře uvědomujeme, že se neučíme pro školu ale pro život, což máme napsáno přímo v našem logu (latinsky: Non scholæ sed vitæ).

Co to konkrétně znamená?

  • Do výuky zapojujeme odborníky z praxe např. daňové poradce a auditory, kteří se s vámi podělí o své letité zkušenosti.
  • Jsme hodně orientovaní na praxi a vytvoříme vám pro ni skvělé podmínky.
  • Ukážeme vám např. moderní nástroje pro vedení účetnictví, abyste nemuseli celý život jen přepisovat ručně doklady do počítače a mohli si ulehčit svoji práci.
  • Výuka probíhá v menších skupinách, abyste se v nich cítili dobře a mohli se na cokoliv zeptat.
  • V některých předmětech umožňujeme i hybridní výuku, abyste se mohli zúčastnit výuky, i když nemůžete být v konkrétní čas ve škole prezenčně.
  • Získáte maximální podporu a zázemí vysoké školy, kterou si stejně jako my zamilujete. 

Podejte si přihlášku k nám

Pokud nejste spokojeni se současným studiem na vysoké škole a baví vás účetnictví, daně, manažerské účetnictví a controlling, podejte si přihlášku k nám na Vysokou školu Sting.

Jsme soukromá vysoká škola s více než 4500 absolventů a díky spolupráci s našimi partnery můžete získat i 100% stipendium. 

Těšíme se na vás!

Pavel Semerád

odborný asistent na Vysoké škole Sting