Víte, co vám hodně ulehčí studium na vysoké škole?

Každý student má ke studiu jiné podmínky. Někdo má tolik času, kolik potřebuje, jiný musí ještě oběhat s dětmi všechny kroužky a postarat se o rodiče. I proto pro vás na Vysoké škole Sting vytvoříme takové podmínky, abyste mohli studovat ve větším klidu a abyste své studium mohli skloubit s rodinnými a pracovními aktivitami.

V tomto článku pro vás máme ověřené tipy, jak studium zvládnout a ušetřit čas i na další činnosti.

Choďte na přednášky a učte se průběžně

V září to tak možná nevypadá, ale než se otočíte, budou tu Vánoce a s nimi i zkouškové období. Ty tři měsíce utečou vždycky jako voda a studenti a najednou se musíte učit na zkoušky a je toho tolik.

Pokud se tomu budete chtít vyhnout, doporučujeme vám, abyste chodili na přednášky a abyste se učili průběžně. Ideálně už od první hodiny.

Proč chodit na přednášky, když máte skripta?

Třeba právě proto, abyste se všechno nemuseli učit jen ze skript. 

Na přednáškách s vámi projdeme celou látku stravitelnější formou, podělíme se s vámi i o zkušenosti z praxe a odpovíme na vaše otázky. Pokud udržíte pozornost a budete si dělat poznámky, ušetříte hromadu času při přípravě na zkoušku.

Proč se učit průběžně?

Protože se vám bude snáze hledat 30 minut na to, abyste si prošli poznámky (i několikrát během semestru), než když se budete chtít naučit látku z celého semestru za sobotu a neděli. 

Netvrdíme, že to není možné, jen je to mnohem náročnější, a stejně pak toho většinou více zapomenete. Možná že ne, ale proč to riskovat?

Průběžné zkouškové

Průběžná příprava má pro naše studenty kombinovaného studia ještě jednu výhodu. Jakmile totiž skončí všechny výukové bloky jednoho předmětu, mohou z něj vykonat zkoušku. Nemusí čekat až na předtermíny v prosinci, jako je tomu na jiných vysokých školách.

Díky tomu si tak toho ke zkoušce nejen více pamatují, ale hlavně si tím rozloží časovou zátěž během zkouškového do více týdnů. A to je v kombinaci s rodinnými a pracovními povinnostmi k nezaplacení.

Líbí se vám taková forma studia?

Pokud u nás ještě nestudujete a chtěli byste, aby se studium alespoň trochu přizpůsobilo vašim časovým možnostem, podejte si přihlášku na Vysokou školu Sting a už od příštího semestru můžete usednout do našich lavic.

Těšíme se na vás!


Pavel Semerád
Ambasador Vysoké školy Sting