Proč studovat na soukromé vysoké škole?

Velmi často se setkáváme s názorem, že je studium na soukromých vysokých školách něco podřadného. Že tam prý studují jen ti, kteří se nikam nedostali. Jo, a kdoví, jak je to tam s kvalitou. S tímto pohledem nesouhlasíme a rádi bychom tyty nepravdy vyvrátili.

Takže, jak je to u nás s kvalitou?

Na studium na vysokých školách a je jedno, jestli se bavíme o těch soukromých, veřejných nebo státních, pečlivě dohlíží Národní akreditační úřad pro vysoké školství (NAÚ). 

Tento úřad je zodpovědný za to, že všechna studia splňují podmínky pro udělení akreditace. Pokud by tyto podmínky vysoká škola nesplňovala, může jí NAÚ akreditaci odebrat. 

Nemůžeme mluvit za ostatní vysoké školy, ale my jsme právě prošli náročným akreditačním řízením. Můžeme vám tak nabídnout 3 specializace v rámci bakalářského studia – Zdaňování, Účetnictví a Manažerské účetnictví a controlling. 

Na soukromých školách studují jen ti, kteří se nikam nedostali

Tohle je jen další mýtus. Na Vysoké škole Sting studují nejen čerství maturanti a profesně zkušenější studenti, ale hlásí se k nám i studenti z jiných vysokých škol. 

Možná si říkáte, proč by někdo přecházel z veřejné vysoké školy na soukromou? Důvody mohou být samozřejmě různé, ale mnoho našich studentů uvádí, že:

  • jim nevyhovovaly masové přednášky, na kterých měli strach zeptat vyučujícího. V horších případech na to ani nebyl čas.
  • Nelíbilo se jim anonymní prostředí velké instituce.
  • Nevyhovoval jim rozvrh, který jim neumožňoval kombinovat studium s vykonáváním praxe.

Dali tak přednost nám, protože jim nabízíme výuku v menších skupinách a v průběhu přednášek i cvičení panuje přátelská atmosféra. Studenti u nás nejsou jen anonymními čísly v informačním systému, ale jsou kolegyněmi a kolegy.

Málem bychom zapomněli na rozvrh. Na ten si u nás (doufáme) stěžovat nebudete. 

Prezenční studenti chodí do školy jen 3 dny v týdnu (v 1. – 3. semestru) a 2 dny (ve 4. – 6. semestru), kombinovaná výuka probíhá o víkendech. Zbývající čas můžete věnovat podnikání, pracovním povinnostem a praxím. 

Když už jsme u těch praxí, o těch vám povíme více už příště. Možná budete překvapeni, co všechno je na soukromé Vysoké škole Sting možné.

Studium u nás rozhodně není podřadné

A máme pro toto tvrzení důkaz. Naše absolventy. Mezi nimi najdete úspěšné podnikatele, daňové poradce, účetní, pracovníky ve veřejné a finanční správě, manažery i regionální politiky. Jo a čtyři z nich úspěšně dokončili i doktorská studia na veřejných vysokých školách. A to byli „jen“ ze Stingu. 😉

Nenechte se svázat předsudky a bez obav si podejte přihlášku ke studiu.

jménem Vysoké školy Sting Pavel Semerád