Jako účetní můžete udělat skvělou kariéru! A pracovat odkudkoliv

O účetních panuje spousta mýtů. Říká se o nich, že jsou nudní, pedantští, sedí pořád v kanceláři a nic než čísla je nebaví. Tak na tyto předsudky zapomeňte. Účetnictví je skvělý obor, který využijete napříč různými profesemi i ve vlastním podnikání. A sezení v kanceláři od nevidím do nevidím? Minulost. Dnes je běžný home office. Díky dynamice oboru na vás čekají pořád další výzvy. 

Dobrý účetní je pravou rukou finančního ředitele, chrání podnik před rizikem a využívá pozitivní situaci na trhu pro jeho růst. Rozhodně to není nikdo, kdo je ponořený ve vlastním světě výkazů. Naopak komunikuje s controllingem, mzdovými účetními, daňaři a dalšími kolegy. A prvotní nudné doklady? To dnes řeší administrativa. Doby, kdy účetní vyplňovali papírové doklady, vše ručně zadávali do počítače a počítali na kalkulačce, jsou historií. Místo nudných činností mohou inovovat interní účetní procesy a odborně růst.

Výdělek až 80 tisíc a spousta benefitů

Takže jestli jste pečliví, cílevědomí a rádi se vzděláváte, je pro vás tento obor jako stvořený. „Jedná se o vysoce  kvalifikovanou  a prestižní práci. Velmi zajímavá, různorodá a finančně dobře honorovaná je práce ve společnostech poskytujících outsourcing účetních služeb s rozsáhlou klientelou a zajištěným profesním růstem, “  upřesňuje Radovan Hauk ze skupiny Moore Czech Republic, která poskytuje vybraným studentům Stingu 100% stipendium. 

Jako účetní můžete pracovat pro nadnárodní firmy s výborným ohodnocením a těšit se ze spousty benefitů. Z juniorního účetního se můžete vypracovat na daňového poradce a třeba si i založit vlastní firmu. „Samostatné účetní si přijdou v průměru na 50 tisíc a v Praze se mzda hlavní účetní pohybuje od 80 tisíc výše,“ vysvětluje Radovan Hauk, partner skupiny Moore Czech Republic. 

Jste cílevědomí a chcete pracovat v atraktivní firmě? Podejte si přihlášky ještě teď. 

Článek vznikl ve spolupráci se společností Moore Czech Republic.